Skyskrapan har fått sitt namn: Karlatornet

Hisingens, och Göteborgs, första skyskrapa och Nordens högsta hus ska heta Karlatornet. Namnet relaterar till området, Karlavagnsplatsen och den nya stadsdelen där tornet kommer att bli det stora landmärket. Två mäklare har anlitats för att nu börja sälja de cirka 500 lägenheterna.

Karlatornet kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna. Vidare kommer det även finnas SPA, gym, pool mm i de nedersta våningarna.

– Bostäderna börjar först på våning tolv och även de lägenheter som är placerade här kommer att få en fantastisk utsikt, säger Kristina Börjesson projektutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Prisbilden kommer att se ut som den gör på Eriksberg i dagsläget (ja, det blir kanske inte särskilt billigt..)

Hela området, Karlavagnsplatsen, blir en blandstad på hela 10 kvarter och totalt kommer cirka 2000 bostäder att produceras.

– Det blir ett blandat område med bostäder för äldre, studentlägenheter, vanliga hyreslägenheter och bostadsrätter. Det blir även kontorslokaler och kommersiella ytor med exempelvis restauranger och butiker men även skollokaler och service i form av vårdcentral, tandläkare och apotek, förklarar Kristina Börjesson.

– Vi passerar konstant milstolpar i detta unika projekt och samtliga ligger i fas med tidplanen vilket är tillfredställande. En sådan är att välja mäklare, vilket känns som en central och viktig fråga för projektet. Vi ser fram emot att föra projektet vidare tillsammans med de båda mäklarna, säger Ola Serneke, VD och grundare till Serneke Group, och initiativtagare till projektet.

Allt enligt ett nytt pressmeddelande från Serneke Group.


Publicerat: 2015-06-25
Taggar: , , , ,