Rena rama Dubai när Lundby rekordväxer

Dagens sanning: Ingen stadsdel i vårt avlånga land har någonsin expanderat i den takt som nu sker i Lundby. Det är inget att snacka om – det råder rena rama Dubaifebern på den gamla ön!

Till 2018 beräknas antalet invånare i Lundby växa med 18 procent, enligt Göteborgs stadsledningskontor. Älvstaden är förklaringen till den beräknade befolkningsexplosionen, och här ska ju bebyggas som aldrig förr. Kvillebäcken växer, Frihamnen ska bli Göteborgs nya city (mer eller mindre) och Lindholmen förstås.

Lindholmen står inför en megastor transformering som kröns av stadens första riktiga skyskrapa Polstjärnan, som ritats av det internationella arkitektkontoret SOM, Skidmore, Owings & Merill. SOM har bland annat ritat sex av de 15 högsta byggnaderna i världen, bland annat världens högsta – Burj Khalifa i Dubai.

Och apropå Dubai så är det väl inget snack om saken att det närmaste nybyggarandan i Dubai vi kommer i landet är Lundby. Med det sagt – inga andra jämförelser i övrigt med Dubai.


Publicerat: 2015-07-02
Taggar: , , , , , , ,