Kan vi hitta Göteborgs mest centrala göteborgare?

Självupptagna göteborgare och en och annan vilsen turist kan få för sig att stadens mest centrala plats är typ Brunnsparken eller Järntorget eller så. Vi vet bättre. Göteborgs geografiska centrum ligger däremot i terrängen på Hisingen, cirka 700 meter nordväst om Brunnsbotorget på Hisingen (57°44’N, 11°85’Ö).  Detta faktum väcker givetvis hos många den oundvikliga frågan: kan vi hitta Göteborgs mest centralt belägna göteborgare? Följ med oss i jakten.

Mest roade är vi ändå kanske av att ta reda på vem som bor allra mest mitt i Göteborg – kan vi helt enkelt kora en “Göteborgs Mest Centrala Göteborgare” så småningom? Vi har  analyserat koordinaterna efter bästa förmåga och tror vi landar ungefär i trakterna av Båtsman Rems gata (coolt namn) eller Hedatorpsgatan.

Känner du någon som bor där i närheten – eller gör du rent av själv – och tror du att denna någon (du?) vill krönas till Göteborgs Mest Centrala Göteborgare, hör av dig till oss via vår Tipsa Oss-knapp. Givetvis är målsättningen att slutligen dyka upp med blommor till den lycklige, vi tror det kan bli starkt, lite Postkodlotteriet fast minus kamera och prispengar då. Vi säger så.


Publicerat: 2015-07-28
Taggar: , , , ,