Saknad té havs – a goddamn cykel- och gångbro!

Vi tog en provtur i värsta Kurt Olsson-stil med Älvfrida, den nya gratisskytteln som nu också går mellan den ännu färskare förbindelsen mellan inte ens riktigt färdigbyggda Stenpiren-hållplatsen och Lindholmen. Det väckte en del tankar – och blötte ner oss rejält. Vi gillar Älvsnabben…men vi har lite andra synpunkter på hur man på allvar kan knyta ihop fastland och ö om vi ser som vår ödmjuka plikt att lyfta i detta forum…

En minst sagt saltstänkt tur skulle det bli för oss – på förekommen anledning vill vi gärna varna för att stå för nära bogvisiret såvida du inte behöver svalka av dig ordentligt. Längst fram är det helt enkelt kraftig stänkfaktor av full kaliber (se bild härovan, det är rena rama gratisduschen).

Men bortsett denna ingenjörsmiss i färjebygget, nästan i klass med den gnisslande italienska spårvagnarna, är det något annat som gnager. Vad?  Jo, det är något annat som é saknat té havs. Vadå? Jo, det ska vi berätta. En liten jämrans cykel- och gångbro över älven. Trodde ni att vi gett oss på den punkten? Glöm det gubbe lilla.

Vi drev på frågan om food trucks, det gick hyfsat bra (vår blygsamhet förbjuder oss att prata för mkt om det där, ni kan ju söka lite här på sajten så får ni en viss överblick…) . Ni och vi ser dem över hela stan, inklusive ett kast med liten hamburgare från Lindholmens Älvsnabbhållplats. Cykelbron är svårare, men inte omöjlig. Vi är nämligen lite sura för att frågan bara tvärdött, och har bestämt oss för att vända ilskan till handlingskraftig action – igen. Arga leken börjar NU!


Publicerat: 2015-09-01
Taggar: , ,