Svar på tal: ytterligare en pusselbit klar i skyskrapebygget

Ja, vi diskuterade ju saken häromsistens här, och undrade om pengarna verkligen räcker till att bygga Nordens högsta hus. Bara en vecka senare verkar vi fått svar på tal. Byggherre Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen i Göteborg. Förvärvet av 5 360 kvadratmeter befintliga kontorslokaler, innebär att en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet, enligt ett pressmeddelande.

– Detta var det sista förvärvet vi behövde göra innan vi nu kan börja skapa en helhet i visionen om en äkta blandstad på Lindholmen, säger Ola Serneke, VD Serneke Group och initiativtagare till Karlatornet.
Marken är en del i den nya detaljplanen som görs kring Karlatornet. I Sernekes regi kommer det totalt att uppföras ca 2000 lägenheter samt mer än 100 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.
Fortsättning? Följer.


Publicerat: 2015-09-01
Taggar: , , , , ,