Hisingen får besök av kultbandet Cortex!

När legendariska kultbandet Cortex återuppstår för en exklusiv spelning är det givetvis på Hisingen som spelningen går av stapeln. Den 3:e oktober på Gothenburg Film Studios i Göteborg framför Cortex den unika spelningen; en hyllning till debutskivan Spinal Injuries.

Cortex består av originalmedlemmarna Freddie Wadling, Gerth Svensson, Uno Wall samt Henrik Venant som producerade och spelade på skivan. Cortex upplöstes 1987. Dessutom förstärks Cortex denna kväll av Per Svensson och Adam Wladis, (båda två från The Kingdom of Evol).

Spelningen bjuder även på videokonst av Lennart Persson som även gjort Cortex ljus/videokonst live på 80-talet och det bjuds även på psykedeliska projektioner av Kristian Nihlén. Plus Freddie Wadlings egen konst.

Spinal Injuries spelades in 1981, utgiven av Heartwork 1983, och som dessutom återutgavs våren 2015 av MNW Music som en dubbelvinyl. Denna kritikerrosade 2LP erhöll 5/5 i DN. De första två pressningarna är redan slut.
Gothenburg Film Studios ligger på Hisingen och har tidigare bland annat haft besök av Thåström, The Knife och GOAT.

Hela skivan kan antingen lyssnas på här eller avlyssnas här:


Publicerat: 2015-09-04
Taggar: