Blir Stena Lines trotjänare svartklubb på Hisingen?

Det har snart gått två år sedan Drakbåten lämnade Göteborg. Och det känns ännu.
Vi minns hur hennes vackra för, det gigantiska drakhövvet, guppade ut från Ringön för att aldrig mer komma tillbaka. Ja, ska vi vara helt ärliga mot oss själva så känns det faktiskt förjävla trist. En svordom är faktiskt berättigad i detta sammanhang.

Men, vi vore inte skribenter på den mest fantastiska blogg som världen skådat (Hisingenftw alltså) om vi inte hade en lösning på detta problem.

Under de två år som Drakbåten fattats oss så har ett annat ståtligt fruntimmer placerats på ättestupans brant – Stena Carisma. Den pigga lilla katamaranen som man alltid kändes som en riktig räddare i nöden. Vi tänker särskilt på alla de gånger vi stått på kajen i Fredrikshavn och för sjuttioelfte gången förbannat den gudsförgätna håla som ju F-havn faktiskt är (att Stena envisas med att skeppa oss till denna kulisstad i bästa spagetthi-western stil är för oss ett mysterium). Men Carisma tog oss tillbaka till götet snabbare än vinden och sedan var allt bra igen. Iallafall fram tills hösten 2013 då hon tog ur tjänst och numer ligger långtidsparkerad vid Masthuggskajen.

Så är det inte dags att återuppliva Carisma och låta henne ta Drakbåtens plats på Ringön? Gör det lätt och enkelt att smita ombord. Låt svartklubbarna nattetid förvandla hennes innandöme till ett svettigt, dönigt, pulserande dansgolv. Eller upplåt någon av stans alla drivna krögare öppna upp för en smörrebrödsservering eller…. ja there is no end to the possibilities!

Vem startar namninsamlingen? GP, GT eller Yimby?


Publicerat: 2015-09-23
Taggar: