Från Backa till Kortedala på 16 minuter

Trafikkontoret i Göteborgs planer för linbana kors och tvärs över staden blir allt mer konkreta – och närmare ett genomförande. Som vi skrivit om tidigare kommer det med all sannolikt att finnas en linbana mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen så snart som 2021. Det är ju faktiskt bara om 6 år.

Men idag skriver GP om de två andra linbanelinjerna – som alla har sin början/slut på Hisingen.

Den gula linjen kommer till exempel gå ifrån Backa till Kortedala och förkorta restiden från 40 till 16 minuter! Den bruna linjen mellan Brunnsbo och Svingeln är tänkt för de som om ganska många år kommer att bo i det stora område runt centralstationen. Omkring 20 000 personer förväntas i framtiden bo i Centralenområdet, det är betydligt fler än de som bor där idag.

Läs artikeln i sin helhet här.


Publicerat: 2015-10-05