Olovlig körning blev hitlåt – Miriam Bryant om gamla synder på Hisingen

Miriam Bryant är sedan Så Mycket Bättre-premiären det stora samtalsämnet vid fikaborden i Sverige. Låten ”One Last Time” ligger etta på ituneslistan och i skrivande stund på fjärdeplats över de mest spelade låtarna på Spotify. För Hisingenftw avslöjar Miriam att hon testat köra bil på Hisingen –  trots att hon saknar körkort.

Här på bloggen skrev vi om det stora gensvaret hos TV-tittarna när Bryant sjöng ”we drove around on Hisingen, and back again” istället för Lidingö som i låtens original.
En detalj som gjorde oss nyfikna. Därför ringde vi upp Miriam, för tillfället på semester i Berlin.

Hej Miriam, känner du till att folk gått lite bananas över att du sjunger om Hisingen?

– Jo, jag såg det. Jag var inne och kollade och såg alla twitterkommentarer. Det var lite oväntat (skratt).

Har du kört mycket bil på Hisingen?

– Ja, eller nja, jag har testat att köra en gång. Jag har ju inget körkort, haha det blir ju olagligt det här. Men alltså, jag testade att köra mitt ex bil en gång ute i bushen på Hisingen, det var tidigt på morgonen när det inte var några bilar ute. Så vi har åkt runt mycket i hans bil.

Har du någon annan koppling till Hisingen?

– Jag kommer ju från Hisingen, min mamma bor där!

Jaha, vi har läst att du är uppvuxen i Utby…

–  Ja, det är jag också, men när mina föräldrar skilde sig så flyttade mamma till Backa, så därför ligger Hisingen mig lika nära om hjärtat. Och jag gick i musikklass på Brunnsboskolan från fjärde till nionde klass. Sedan började jag på gymnasiet i Kungälv och tog Röd Express från Bäckebol.

Brunnsboskolans musikklasser har väldigt bra rykte va?

– Ja, extremt bra! Jag hade en lärare som hette Anne Johansson, hon var helt fantastisk.

Avslutningsvis undrar vi om du kan ge oss dina fem bästa hisingstips?

– Får jag istället lista fem platser som jag gärna skulle vilja åka tillbaka till? För då är det först:

1.    Brunnsboskolans rökruta.

2.    Brunnsbodiscot. Det låg i det bruna huset med en stor skorsten, ganska nära Folkets hus i Backa. Det ligger ett fult gym där nu, men där vill jag gå in och kolla.

3.    Till mamma i Backa och äta karelsk pirog.

4.    Brunnsbotorget och äta glass på Lejonet och Björnen.

5.    Buss 18 eller 19. Bara åka runt och skriva i mitt anteckningsblock. Jag saknar att åka buss. Du vet man gör ju aldrig det i Stockholm, här åker jag bara tunnelbana.

När får vi se dig i Göteborg nästa gång?

– På torsdag (läs idag) då ska jag spela in en musikfilm på Gothia Towers tak. Men sen blir det ju en vårturné nästa år och då kommer jag också att spela i Göteborg.

Okej, tack för att du tog dig tid! HÄJ!

 

 

 

Foto: Fredrik Etoall

 


Publicerat: 2015-10-22
Taggar: ,