Ferhat skapar Hisingen i 3D

Ferhat Deniz Fors är grafisk formgivare och uppvuxen på Hisingen. En dag skaffade Ferhat och hans vän Jani Pajaanen en 3D-skrivare – och började göra kakformar. Kakformarna går att köpa på skapakaka.se och är väldigt finurliga och nyskapande. Men det är inte på grund av de roliga kakformarna som vi skriver om Ferhat.

Det kom nämligen till vår kännedom att Ferhat hade ett, minst sagt, lokalpatriotiskt halsband runt halsen. Ett silversmycke med bokstäver som formade ordet Hisingen.

– Hisingen e fett, det är därför säger Ferhat, när vi når honom över telefon.

Och hur har du tillverkat detta smycke?

– Eftersom jag har tillgång till en 3D-skrivare där vi kan skriva ut i stort sätt vad som helst i 3D, så gjorde jag en dag denna “logotyp”. På en resa i Egypten bad jag sedan en silversmed att göra ett smycke av loggan.

Vill ni ha ett likadant är det bara att surfa in på skapakaka och beställa! Är ni inga halsbandsbärare så kan ni istället köpa en kakform som ser ut som ett mumintroll eller mustasch.

Och som alltid när vi intervjuar goa hisingsbor, så ber vi dem ju att delge sina smultronställen på vår vackra ö. Här har ni därför Ferhats lista över fem sköna ställen på Hisingen (med motivering):

– Eriksberg (najs hamnfeeling),
– Lilleby/Sillvik (gött bad å hav),
– Ragnhildsholmen med omnejd (vacker natur)
– Naturområdet från södra Biskopsgården till norra Länsmansgården.
– Kville (Som var gött även innan hipsterrevolutionen)

 

(Bilden av Ferhat är, som ni kanske listat ut, tagen uppe på Eriksbergskranen)


Publicerat: 2015-10-28
Taggar: ,