Ska Ramberget få en Hisingenskylt?

Snart har tio tusen personer lajkat facebookgruppen som vill ha en Hisingenskylt på Ramberget, och nu ska det utredas av Göteborgs stad om det kan bli aktuellt med en Hollywoodinspirerad (?) skylt. Vi är försiktigt positiva, men har lite tankar om utformning som vi tror skulle göra susen (se bild).

Den 3 december ska det enligt GP anordnas ett informationsmöte och i början av 2016 ska frågan behandlas i park- och naturnämnden.

– Hisingen kommer att vara i fokus de närmaste decennierna när det gäller stadsutveckling med stora projekt som till exempel Karlatornet, en linbana över älven, den nya Jubileumsparken, en ny Hisingsbro och många nya bostäder. Det känns relevant att försöka utreda om en sådan skylt kan stödja den här stadsutvecklingen på olika sätt, säger Jakob Andreasson, verksamhetschef på park- och naturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Idén med Hisingenskylt är förvisso inte ny, vi har ju nosat på den här på Hisingenftw tidigare, men det stora engagemang som nu väckts får vi allt ta på allvar, tror vi. Och spelar in en liten vidareutveckling av skylten enligt bilden ovan. Vi återkommer givetvis i frågan.


Publicerat: 2015-11-17
Taggar: , , , , ,