Ni kan inte ana var Hisingenskylten kan hamna!?

Vad är 40 meter brett och 14 meter högt? Jo, bokstäverna H-I-S-I-N-G-E-N. I alla fall när park- och naturförvaltningen får bestämma. Under onsdagens informationsmöte berättade verksamhetschefen Jakob Andreasson att en eventuell skylt kanske placeras någon annanstans än på Ramberget.

Under våren har Park- och naturförvaltningen kliat sig i huvudet och funderat över om en Hisingenskylt är bra reklam för öns utveckling. De har också bestigit Hisingens kullar för att hitta den bästa platsen. Arödsberget, eller Telegrafberget gick vinnande ur striden mot Ramberget.
– En skylt på Ramberget kan bland annat skymmas av Karlatornet. Sedan så tar det emot att förstöra Rambergets tidlösa vy, säger Jakob Andreasson.

Jesper Hallén och Olof Antonsson är grundare av Facebookgruppen Hisingsskylten. De ser helst att skylten placeras på Ramberget. Men, säger de. Det viktigaste är att den blir verklighet.
– Hisingen har länge varit en försummad del av Göteborg. Men nu kommer det att hända mycket här och vi vill lyfta fram ön, säger Jesper Hallén.

Vad tycker göteborgarna? Under mötet gick åsikterna isär. Några tycker att en skylt skulle ge Hisingen en positiv stämpel. Andra var emot skylten. Eller kanske var de mest emot att någon rör deras älskade Ramberget.
– Det skulle förstöra västkustens finaste berg, sa en av deltagarna.
På frågan om någon är emot en skylt på Arödsberget, blev det tyst.

Vad tycker du? Mejla hisingenskylt@ponf.goteborg.se dina åsikter. Du har fram tills årsskiftet på dig. Sedan skickas förslaget till park- och naturnämnden. Här ser du hur en framtida vy över ön kan bli. Dessa fina montage är gjorda av Jesper Hallén – kolla in Hisingsskylten på Facebook, för fler roliga bilder.


Publicerat: 2015-12-04
Taggar: , , ,