Hisingen är på spåret…

…men inte i rutan, utan i SJ:s magasin Kupé (för övrigt ett av Sveriges mest lästa magasin). I senaste numret är det fullt fokus på Hisingen och det tipsas hejvilt om kajpromenader, mat, fik och hamnsvett (vilket ord!).


Vi vill inte slå oss för bröstet – men kan ändå inte motstå att spekulera i huruvida vår egna blogg fungerat som något slags underlag. Vi har ju i likhet med Kupé redan skrivit om Llama Lloyd, Duy-Tan, Jenin Grill, Alkemisten m.m. Och om så är fallet är vi bara glada. Det är ju hela vitsen med vår blogg. Att få Hisingen vida känt som den underbara ö det är. Att det också spär på vår självbild om att alltid vara först med det senaste skadar inte heller 😉

Men, Kupés artikel kan också ses som ett väldigt tydligt tecken på att bilden av Hisingen verkligen håller på, och har förändrats. Både den fysiska stadsbilden och den mer abstrakta mediebilden av Hisingen. För inte många år sedan var Hisingen synonymt med helt andra saker, och antalen reportage om centralt belägna kaffebarer duggade inte direkt tätt.

Så länge staden och stadens invånare inte glömmer bort hur det såg ut på Hisingen tidigare, och så länge den nya stad som byggs och utvecklas på Hisingen blir en inkluderande och kreativ stad är ju detta helt av godo!

Forza Hisingen!


Publicerat: 2016-01-11
Taggar: , ,