Best of Hisingenftw 2011-2015: Listorna

Nu är det dags för nästa del i vår serie Best of Hisingenftw 2011-2015, och denna gång ska vi ta en titt på våra allra bästa och mest lästa listor. Vi älskar listor – så till den grad att många av våra listor växt till långa följetonger och inslagsserier. Så här i backspegeln kan vi också konstatera att ingen kunnat anklaga oss för att vara smala i våra ämnesval. Gravar, musik, arkitektur, raggningsknep och uteserveringar är så spretigt som det kan bli.

Så på plats…

4. Hisingens kändisgravar

Egentligen är Hisingens kändisgravar ingen regelrätt lista, utan en mer djuplodande vinjett där vi i tre blogginlägg förkovrade oss i några framstående hisingspersoner, deras liv, och platsen för deras grav.
Kent Andersson, Ebbe Carlsson och uråldriga Drottning Hacka var den udda trojkan som porträtterades. Att, som vi i vårt sista blogginlägg om Drottning Hackas grav, påstå att denna serie var hejdlöst populär var kanske en överdrift – men informativ och intressant i allra högsta grad!

3. Hisingens bästa uteserveringar

I slutet av maj 2012 gav vi oss ut på en riktig odyseé bland Hisingens alla uteserveringar. Idag är listan nästan helt inaktuell. Några uteserveringar har bytt namn och en del finns inte kvar. Men särskilt intressant var dåvarande Bräcke Take Away, som på en liten maskrosprydd gräsplätt ställt ut på platsbord och inne butiken såldes både kaffe, macka, sushi och tatueringar! Halva fiket var alltså tatuerarstudio. En kanske inte så lukrativ kombo då vi samma dag som vårt besök upptäckte att hela verksamheten låg till försäljning på Blocket.

2. Ragga rätt på Hisingen med Henrik Ladström

Henrik Ladström bor inte längre kvar på Hisingen, men raggningsmöjligheterna på Hisingen är fortfarande oändliga. Henrik listade i sin raggningsguide ett par riktigt bra platser och situationer på Hisingen som klippt och skurna för kärleksfullt socialiserande. Varning utfärdas för vissa av de föreslagna raggningsreplikerna som, ja, helt ärligt nog får motsatt verkan…?

1. Hisingenhits 

Topplistan “Hisingenhits” över de bästa låtarna med tydligt hisingstema var ett mycket uppskattat och omtalat inslag under vintern och våren 2012/2013. Här rymdes både Sten-Åke Cederhök, Snowstorm och Kristian Anttila med kängpunk, krunk och funk. Artikelserien bjöd bland annat på en Emrik som exlusivt för Hisingenftw sjöng Stonefunkers låten “High Pressure party” helt a cappella exlusivt för bloggen. Vi lyckades också få den gamla Snowstorm trummisen Torben Ferm att reagera på att hans hitlåt “Hisings Island” stavade Hising med ett “s” på slutet. Vi avslöjade att gitarristen från At the Gates spelat med i kängpunkbandet slaktattack. Vi kunde också berätta att Hisingenftws premiärfest på Adas inspirerade Anttila till sitt epos Hisingen-Manhattan och mycket, mycket mer.

Hela listan och vilken låt som toppade ser ni här.

 

 Bonus: Vår sämsta lista:

Hisingens sju underverk

Det är i och för sig väldigt taskigt att säga att denna lista är sämst – och innehållsmässigt är det helt fel. Idén och innehållet håller mycket hög klass. Men om man säger sig lista och skriva om Hisingens sju underverk kan det vara bra att faktiskt skriva om SJU underverk. Och inte som i vårt fall sluta listan redan vid fyra… lite pinsamt kanske.

 


Publicerat: 2016-01-14
Taggar: , , , , ,