Best of Hisingenftw 2011-2015: De mest lästa blogginläggen

Då har vi kommit fram till den delen i vår best of-serie som kanske är mest spännande av dem alla. Nämligen våra mest lästa inlägg. Säger denna lista något om vår blogg? Nej. Den säger faktiskt mest om er. De mest lästa inläggen under dessa år har hamnat i topp på grund av att de nästan varje dag hittas via google.

Och att någon googlar och hamnar på Hisingenftw är inget konstigt. Så fort nån sätter “+ hisingen” bakom sökordet så lovar jag att denna person, vare sig den vill eller inte, förr eller senare hamnar på Hisingenftw. Testa själva. Och troligen har detta haft betydelse när vi tittar på vår topp 10. Vi hoppas det iallafall. För om dessa inlägg är representativa för bloggen i sin helhet, ja då har vi lite att jobba på.

Såatteee… vi börjar vi såklart längst ner. På plats nummer…

10. Charlie Storm – stjärnproducent, folkskygg och hisingspojk

Att Hisingenftw ens fick en intervju med denna producentstjärna och enstöring var i sig ett under. Att inlägget dessutom hamnar så här högt på listan är också underligt, då Charlie Storm trots sin stjärnstatus i musikkretsar ändå är en doldis bland vanligt fölk. Vi skrev intervjun i samband med att Håkan Hellströms senaste platta släpptes – en platta som Charlie till stora delar producerat. Intervjun gjordes om vi inte minns fel på Charlies favvohak Rosa-Mi.

9. Jenin Grill – hemliga kändiskrogen på Hisingen nu på allas läppar

Vi vågar idag påstå att vi var det första göteborgsmedie som skrev om Jenin Grill. Hypen började här helt enkelt. Masterchef Hossam sa till och med ”Efter ni skrev om oss har andra media börjat höra av sig och komma hit och testa, det är väldigt roligt”. Så detta inlägg på plats 9 om Jenin är egentligen ett meta-inlägg, eftersom det handlar om hur vårt första inlägg fick snacket att gå. Ett skrytinlägg, som nu genererar ytterligare en skrytig text. Ja ni fattar.

8. Adam Lundgren – Torkar inga tårar för ett missat kontrakt i Haga

Adam Lundgren var på allas läppar i början av 2013. Han var då högaktuell i Jonas Gardells “Torka inga tårar utan handskar”. Hisingenftw fick via ryktesvägen reda på att Adam bodde i krokarna runt den då halvfärdiga Saluhallen vid Vågmästareplatsen. Detta var också cirka 5 månader innan Hellströmrullen “Känn ingen sorg” hade premiär. Tänka sig att vi var före alla andra här också! Adam var iallafall trevlig och vi lurade av misstag i honom att Svenska Akademi-ledamoten Sture Allén INTE bodde i Göteborg. Detta rörde upp känslorna hos andra hisingsbloggare och vi tvingades till en pudel. Men det är helt annan historia.

7.  Ringön exploderar i färger och ljud – ultrapartyt The Draft kommer att vända upp och ned på gbg

Ja, med en sådan rubrik kan ju inget gå fel – det är explosioner, ultraparty, upp och nedvänt, ni hajar. Att detta relativt nya inlägg blivit så läst tror vi handlar om att det helt enkelt spreds på “dem sociala mediums” och att det faktiskt var många som tyckte arrangemanget var intressant och googlade efter info. Men exploderade Ringön sedan då – nja, oturligt nog var vädret vid dagarna för eventet, om vi minns rätt, väldigt dåligt och den massiva publiktillströmningen uteblev.

6. Håkan Hellström skonar Hisingen

När Hellström släppte “Det kommer aldrig vara över för mig” så märkte vi med en gång att ett av spåren hade samma titel som den gamla Cederhöksdängan “När lyktorna tänds på andra sidan bron”. Vi hade ju skrivit om Cederhöks låt cirka 5 månader tidigare, i samband när vi listade de bästa hisingslåtarna under vinjetten HisingenHits. Men i just detta inlägg jämförde vi Hellströms och Cederhöks låtar och fick draghjälp av bland andra Fredrik Virtanen som retweetade länken till inlägget.

5. Stephan öppnar ny krog i Kville!

Och visst var det Barleys Food Factory som Stephan skulle öppna. Hisingenftw var som vanligt framsynta och stack in skallen i lokalen redan under tiden som de renoverade och stod i. Tydligen fanns ett enorm sug efter denna typ av restaurang eftersom inlägget blev oerhört läst och delat.

4. Undvik bottenapp – Simon Hansson om att fiska på Hisingen

Här är googlefaktorn hög. Folk gillar att fiska och vill tydligen fiska på och runt Hisingen. Troligen vill folk veta också veta var de bästa fiskeställena finns – vilken tur att vi med hjälp av Simon Hansson i april 2013 satte ihop detta fina blogginlägg då. Komplett med karta och utmärkta fångstplatser.

3. Har du träffat Porr-Birger, Wellpapp eller Gissa-mitt-jobb?

Få har väl vid detta laget missat den fantastiska dokumentären “den inre hamnen”. När vi för ett par år sedan tipsade om dokumentären på bloggen var den förmodligen inte så känd. Kanske till och med okänd. Men att ett blogginlägg med ordet porr i rubriken tog sig upp till andraplatsen – ja det är väl inte särskilt förvånande. Troligen scrollar alla som söker på porr+Hisingen förbi denna länk och förmodligen kan de inte heller motstå att klicka på den. Hisingenftw vs. porrsurfarna 1 – 0.

2. Göteborgs största parkering ligger mitt i stan

Ja, här hittar vi också en rejält otippat inlägg. När vi kollade statistiken kunde vi inte fatta hur detta gick ihop. Tills vi insåg att de nog är många som söker på gratis parkering+göteborg. Och då trillar de in på Hisingenftw. Parkeringsplatsen i det här fallet är Frihamnen. Men det som är viktigt att lägga till är att uppgifterna om gratisparkering idag är helt osanna. Det har gått över ett år sedan inlägget skrevs och det är idag inte alls gratis och fritt att parkera bilen var helst man vill nere i Frihamnen. Vad som däremot är gratis är den allmänna bastun, den allmänna stranden och Jubileumsparkens alla möjligheter till skönt häng. Tänk på det!

1. The Docks intar Bananpiren

Ja, detta blogginlägg utspelade sig på den tiden då Frihamnspiren i folkmun fortfarande benämndes som “Bananpiren”. Men det har väl alla glömt nu. The Docks har vi iallafall inte glömt riktigt ännu. 2013 och 2014 fick de många Göteborgare att sätta foten på Hisingen för första gången. I det väl tilltagna klubbområdet mitt på piren festade folk på rätt bra och klubben hade flera omtalade och välbesökta spelningar. 2015 blev det inget The Docks på piren, istället gick de samman med klassiska klubben Colors och flyttade in till stan igen. Även här gissar vi att, den nu berömda, googlingsfaktorn är förklaringen till att detta inlägg är bloggens mest lästa (!).

Slutsats:

Våra mest lästa inlägg handlar alltså om män och typiskt “manliga” ämnen såsom fiske, parkeringar, hamnromantik och klubbar. Samtliga teman känns faktiskt inte särskilt mycket som Hisingenftw. Ni som läser bloggen regelbundet vet (förhoppningsvis) att vi för det mesta ägnar oss åt andra saker. Så nästa gång ska vi försöka titta lite på våra mest udda, och kanske mest Hisingenftw:iga, blogginlägg. Väl mött då!

 


Publicerat: 2016-01-27
Taggar: