Grill City – Göteborgs nya glödheta grillkvarter – del 1

På Hisingen har stadens starkaste grillkluster växt fram det senaste halvåret. Hyllade Jenin Grill har fått sällskap i kvarteret av inte mindre än två nya grillkrogar, som snabbt blivit superpoppis.  Följ med till det nya grillkolsglödande området norr om Kvillebäcken – Göteborgs eget Quartier Grill.  Vi börjar idag med ett kärt återseende av vår gamla favorit Jenin Grill.

Det magiska området är ett kvarter som ramas in av Generatorsgatan, Magnetgatan, Turbingatan och Ångpannegatan, och ligger nordväst om Backaplan, eller norr om nya Kvillebäcken.

Utsökt halloumi för de som inte känner för kött

Vi har tidigare tokhyllat dem, både här och där, och inför vårt återbesök på palestinska Jenin Grill (Magnetgatan 6) var vi förstås spända på den nya inredningen. Vi vet att många av er inte vill att vi skriver om Jenin Grill alltför mycket, ni vill ha stället lite för er själva liksom. Vi förstår och sympatiserar med den inställningen, men vår plikt som rapportörer om allt det underbara som finns på Hisingen innebär dessvärre att vi måste säga som det är: en rakt igenom fantastisk upplevelse att traska genom staketet och taggtråden (från Generatorsgatan) och in på gården på fastighetens baksida, ta sig upp för den rangliga trappan och sedan fortsätta upp ytterligare en våning och genom den långa korridoren för att till sist öppna den magiska dörren in till den oftast knökfulla restaurangen. En upplevelse som ingen storytelling eller inredningsarkitekt kan konstruera – det här är äkta vara.

Räkna inte med lugn och ro dock, här sitter stora barnfamiljer och kompisgäng bredvid unga studentpar och hipsters i en enda salig röra – och alla väntar de på vad den öppna grillen har att erbjuda: shish kebab, lamm, kyckling, haloumi, tomater och så vidare. Tallrikarna är stora, vackra och kaxiga.

Den nya inredningen då? Well, vi vet inte var inspirationen kommer ifrån, en mix av Flintstones och ett äventyrsbad med reliefer i väggarna, galet är det hur som helst och vi älskar´t – men det är ändå atmosfären och människorna och det grillade som är huvudrollsinnehavarna här. Jenin Grill håller ställningarna, inget tal om något annat, men nu har man fått konkurrens i det absoluta närområdet, och det berättar vi mer om i morgon!

Bonus: Exteriören ser ut som ett känt skivomslag!


Publicerat: 2016-02-03
Taggar: , , ,