Grill City – Göteborgs nya glödheta grillkvarter – del 2

Hisingen har en unik position som Göteborgs eget Grill City, men det är framför allt i kvarteret norr om Kvillebäcken som ramas in av Generatorsgatan, Magnetgatan, Turbingatan och Ångpannegatan som folk dras till nu. Igår gjorde vi återbesök på Jenin Grill, idag berättar vi om nykomling nummer ett i kvarteret: Cevabdzinica & Grill Salko.

Jenin Grills starka ställningar har ni förstås koll på sedan tidigare, men den stora grejen här ute är att det absoluta närområdet (öster om Generatorsgatan) begåvats med inte mindre än två nya grillrestauranger som båda drar mycket folk och snabbt blivit ryktbara. Snett under Jenin Grill, i samma huskropp, har Cevabdzinica & Grill Salko (Magnetgatan 2) öppnat i samma lokaler som tidigare hyste en sushi. Här serveras enligt ryktet grillad mat med bosnisk profil och deras Ćevapčići serveras med stora nygräddad pitabröd ska tydligen vara toppen. En vanlig lördag, sen eftermiddag, är lokalerna, precis som grannen två våningar upp, smockfulla av matglada gäster. Dignande tallrikar bjuder ut den festliga maten på ett sätt som är omöjligt att motstå. Öppettiderna är något mer begränsade, de stänger redan 18.00, och måndagar är det helt stängt. Vi kommer att återkomma när vår testpatrull varit på besök

Bild tagen efter stängning

.


Publicerat: 2016-02-04
Taggar: , ,