Petter Bristav får en sketch av Hisingenftw

Om ni ännu inte hört talas om Petter Bristav så är det bara en fråga om när det sker. Nu till exempel. Bristav är komiker och manusförfattare och är, tillsammans med Soran Ismail och Aron Flam, upphovsman och medverkande i podcasten “Till Slut Kommer Någon Att Skratta” (TSKNAS). Podden har vunnit priser och gästats av flera oooerhört namnkunniga personer. Förhoppningsvis kommer någon även att skratta i kväll då Bristav uppträder på Ölstugan Kville.

Vi ringde upp Petter för att kolla hans Hisingskunskaper:

Hallå Petter! Har du varit på Hisingen någon gång?

– Hej, ja min syster bodde på Wieselgrensplatsen för typ 10 år sedan. Så henne har jag besökt. En gång när jag skulle åka till henne så somnade jag på spårvagnen och vaknade upp i något garage. Då frågade jag var Wieselgrensplatsen låg och sprang sedan längs rälsen åt det hållet som spårvagnschauffören pekade. Sedan har jag ju kört bil i Göteborg och såklart hamnat på Hisingen varje gång jag kört fel.

Vad kan man skämta om på Hisingen?

– Jag brukar alltid ta en promenad i området där jag ska uppträda och kolla om det finns något kul i kvarteren, så jag vet inte ännu vad det blir ikväll.

På din Instagram så kör du en grej som heter #EnSketchOmDagen2016, berätta lite om det.

– Åh nu fick jag ångest eftersom jag inte har någon sketch idag… men det började på nyårsdagen, jag gjorde en sketh som jag hashtagade och nu får jag liksom köra på.

Jag vet! Vi på Hisingenftw kan skriva manus till en sketch och skicka till dig så kan du spela in den och inte behöva känna ångest…?

Ja, haha, kanske. Om den håller måttet.

Ja självklart. Vi sätter oss och skriver med en gång.

Efter vi lagt på luren inser vi vilket extremt sjukt uppdrag vi precis gett oss själva. Att skriva humor åt en professionell humorskrivare är ju inte bara dumt. Det är totalt vansinne. Men va fanken. Det är inte värre än att Petter ratar materialet och ingen tycker det är kul. Vi beslöt oss iallafall att spinna vidare på den, ja ganska klyschiga, men ack så sanna företeelsen” köra-fel-och-hamna-på-hisingen” som Petter själv nämner.

Resultatet:

Person 1: Visste du att alla som kör fel i Göteborg tillslut hamnar på Hisingen.
Person 2: Va är det sant!??
Person 1: Ja, och dom hittar aldrig hem igen…
Person 2: Men…då måste det vara därför som det är så hög trängselskatt där!

eller

Person 1: Miriam Bryants nya skiva heter “Hisingen och hem igen”.
Person 2: Åh den måste min brorsa lyssna på!
Person 1: Varför då?
Person 1: Jo, han skulle hälsa på vår kusin i Göteborg, men körde fel och har fortfarande inte kommit hem.

Ja, det blev ju sådär kul. Om Petter spelat in vår sketch vet vi inte i skrivande stund – kolla in hans instagram här – så får vi tillsammans hålla koll.

Vill ni se mer av honom beger ni er som sagt till Ölstugan Kville ikväll. Det kostar 100 kronor i dörren (i mån av plats) och håller på mellan 20:00 och 22:00. Medverkar också gör Kadir Meral, Oscar Nilsson och Tina Bergerus. Läs mer här.

 

 


Publicerat: 2016-02-08