Burgarträngsel på Hisingen

Trodde ni att vi skrivit om alla burgare på Hisingen? Nope. Det har vi inte. Avantgardet må tycka det är jättetjatigt med “ännu ett burgarställe”, men vi ser inget fel i att köttsemlan tar lite plats på bekostnad av en del annan rätt trist snabbare mat. Med anledning av detta- säg hej till the Grill.

Iag tänkter vi prata lite om The Grill som huserar i Kville saluhall. Nix, inte sprillans nytt, och inte heller är det ett renodlat burgarhak. Snarare är ju The Grill själva stommen i saluhallen, som tronar en våning upp i den vackra saluhallen, men mer om det senare.

Här serveras persiskt och rediga köttbitar (en T-bone steak på 400 g någon?)  samt lunch som kan vara alltifrån en indisk rogan josh laxfilé, ett marockanst brässerat kycklinglår eller en dansk ribbestek förvisso.

Men, kära läsare, de har dels Burger Wedenesdays (burgaronsdagar på svenska) och inte minst en fullfjädrad meny med burgers: cheeeseburgare, bacon cheeseburgare med bbq-sås, het jalapenoburgare med cheddarost, burgare med karamelliserad lök och champinjoner samt haloumiburgare och barnburgare.

Du kan dubbla din burgare (400 g) eller trippla (600 g!) genom att slänga in några extra dollars. Sötpotatis pommes för 19 kronor är ett fynd. Burgarna görs på nymald högrev och oxbringa och serveras i nybakat briochebröd med chipotledressing och lite grönsaker. Öppet till 19 på vardagar, 20 fredagar och 21 på lördagar.

Och ja – viktigt att säga – bakom The Grill finns alltså gänget bakom Akbars chark som ju huserar på bottenplan. Ett legendariskt ställe redan på den tiden det låg på andra sidan Gustaf Dalénsgatan, beryktat för sitt kött-know-how. Hit åkte vi förr med glädje och njöt persiskt grillat krubb.

Menyn kan verka en aning spretig, men vi gör så klart tummen upp för instiutionen Akbars och tycker det är mer än okej att de förnyat menyn med burgare.

En bild från det gamla Akbars chark:


Publicerat: 2016-02-18
Taggar: , , , ,