Juveler från Hisingen

I höstas skrev vi om Ferhat Deniz Fors som då skapat ett Hisingssmycke i sin 3D-skrivare. Han hade också skapat en hel drös kakformar som han och kompanjonen Jani sålde på sin sida skapakaka.se. Nu är killarna igång igen, men kakformarna har blivit smycken och “Hisingsloggan” finns nu i vacker mässing.

Både Göteborgs-Posten och Tidningen Hisingen har redan skrivit om Hisingspöjkarnas nya business Jewelry of Hisingen och vi vill såklart inte vara sämre. Bland de vackra mässingssmycken finns fler motiv med Hisings- och göteborgsanknytning. Eller vad sägs om Älvsborgsbron, spårvagnar och Zlatan. Eller vänta lite nu. Zlatan? Ja, iallafall. Vi vill också säga att vi blir glada och stolta när vi läser vad Ferhat säger om Hisingens utveckling i intervjun med Tidningen Hisingens reporter.

“När vi var yngre pratade alla om Majorna, och man kände sig lite sämre för att man inte var från stan. Men nu klingar Hisingen bättre, folk är stolta över att bo här”

Men asså! Så himla fint sagt ju. Vi avslutar därför med att säga heja, heja till alla som just nu gör Hisingen till en bättre plats. Och det är många, var så säkra.


Publicerat: 2016-03-10