Karlatornets lägenheter börjar säljas i maj

Idag skickade Serneke ut en enkät till hugade spekulanter på lägenheter i skyskrapan Karlatornet på Lindholmen. Hisingenftew kan idag avslöja innehållet i enkäten, och att de första lägenheterna kommer att börja säljas i maj. Vi vet idag också ungefär hur mycket lägenheterna kommer att kosta. Dessutom bjuder vi in er läsare att själva delta i vår egen lilla enkät om skyskrapan.

Det 266 meter höga Karlatornet, som ska byggas på Lindholmen kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna. Vidare kommer det även finnas SPA, gym, pool mm i de nedersta våningarna. Karlatornet har förresten ritats av samma team som även ritat världens högsta byggnad, Burj Khalifa i Dubai. Så långt bakgrunden.

De som tidigare anmält intresse för att köpa bostad i skyskrapan fick idag via mailen en enkät. Genom den vill byggherren Serneke pejla det allmänna intresset för vad folk egentligen är ute efter – och för att man ska garanteras plats i den prioriterade intressekö. Hamnar man inte i den förlorar man sin förtur. Och de första lägenheterna ska enligt uppgift släppas redan i maj, så nu brinner det i knutarna – dvs om nu säljtrycket är så stort som man kan ana att åtminstone Serneke vill antyda med tanke på hur man formulerar sig om saken.

Serneke kommer att skapa två olika köer baserat svaren som kommer in – en intressekö för våning 2-62 samt en intressekö från våning 63 och uppåt.

Nåväl – Hisingenftw kan nu avslöja vad som frågas i enkäten.

Serneke vill veta allt om vad man söker – i vilken prisklass, i vilket väderstreck man helst vill ha utsikt  (söder eller väster), hur många cykelplatser man tror sig behöva, om man kommer att vara intresserad av att hyra en garageplats för ca 1500-2000 kr/mån, och om man tycker det är viktigt med balkong. Vidare kommer en lång rad frågor som rör hur viktigt man tycker det är att bostadsföreningen kan ett antal servicetjänster? (Kostnaden betalas separat per tjänst till marknadsmässigt pris), och några exempel på såna tjänster är: tvättservice, städservice, fönstertvätt (tämligen nödvändigt eller?), lakanservice (!) och man vill också pejla av intresset för färdigmat och roomservice från restaurang.

Serneke vill också veta var ungefär vad man kan tänka sig att pynta, och ger själv exempel på hur mycket lägenheterna kan komma att kosta. De bidrar med prisexempel:

En trea mellan våning 11-26 kan komma att kosta mellan 4-5 miljoner kronor.

En trea mellan våning 27-40 kan komma att kosta mellan 5-6 miljoner kronor.

En trea mellan våning 43-62 kan komma att kosta mellan 5,5-7 miljoner kronor.

En trea mellan våning 63-uppåt kan komma att kosta från 6,5 miljoner kronor.

(Från våning 63 och uppåt kommer bostäderna ha generösare ytor och mer påkostade materialval i t ex kök och badrum.)

En femrummare från våning 63 och uppåt kommer att kosta från 15 miljoner kronor.

Vad penthouselägenheter kommer att kosta framgår inte.

Nåväl – nu över till Hisingenftws egen Karlatornet-enkät! 

FRÅGA 1:
Tror du att Karlatornet kommer att byggas planeligt högt (266 meter)?

Motivera gärna ditt svar!

FRÅGA 2:
Skulle du våga bo i Karlatornet från våning 63 eller högre?

FRÅGA 3:
Skulle du ha råd att köpa en lägenhet i Karlatornet?

FRÅGA 4:

Vad tycker du allmänt om planerna på Karlastaden och Karlatornet. Bra eller inte?

Lämna ditt svar på vår Facebookssida, genom att skicka ett meddelande.

Alla svar behandlas givetvis anonymt, och du behöver inte svara på alla frågor.

Tack på förhand!

(bilder från Serneke)


Publicerat: 2016-03-16
Taggar: , , ,