Hisingens 4H-gårdar – perfekta utflyktsmål för hela familjen

På Hisingen finns inte bara en utan TVÅ alldeles perfekta små 4H-gårdar. Kommer ni förresten ihåg vad de fyra H:na står för? Jo, Huvud – kunskap, Hand – färdighet, Hjärta – empati och Hälsa – sunt levnadssätt. Dessa värden premieras alltså på Kättilsröds 4H-gård i norra delen av Hisingsparken/Tuve, samt Tolsereds 4H-gård i Mysterna/Gerrebacka.

På båda gårdar får alla som vill glida runt och titta på alla de djur som vi förknippar med den klassiskt småskaliga bondgården. Det står några hästar där, fyra fem får där, en kaninbur med groteskt stora vädurskaniner i ett annat hörn och såklart en rolig gris i en gyttjepöl.

Påsklovet som nu stundar är också en perfekt tid att ta sig ut och låta kidsen, egna eller andras, springa av sig och inandas härliga ladugårdsdofter. På både Kättilsröd och Tolsereds gårdar är det aktiviteter under påsken, med allt från ponnyridning till ridläger. Vill ni bara titta på djuren och ta en fika är det helt rätt också. På Kättilsröd kan du dessutom värma barnmaten i microvågsugn!

Titta för all del in på de båda gårdarnas hemsidor för info:

http://www.tolsereds4h.se/

http://www.kattilsrods4h.se/

Och kolla gärna upp vägbeskrivningen en extra gång. Eder Hisingenftwskribent har nämligen haft avsikten att åka till den ena gården men hamnat på den andra – och vice versa. Inte för att det något dåligt. Bara lite förvirrande!

Solen skiner över Tolsereds 4H-gård

 

 


Publicerat: 2016-03-28
Taggar: , , ,