Bredaste rutschkanan i stan

Idag är det utflyktsdax igen och vi tipsar om Göteborgs breeeeeedaste rutschkana. Den hittas nämligen på Eriksberg och i den förnämliga lekplatsen som går under namnet Färjenästerassen.

Rutschkanan är hela 6 meter bred – om det är något slags guinnessrekord låter vi vara osagt – men att det är störst i stan råder ingen tvekan. Kanan kan för ett ängsligt vuxenöga tyckas vara i brantaste laget, men låt er inte skrämmas. De finurliga rutschkanekonstrukörerna har lyckats göra färden behaglig för både stora och små.

Lekplatsen är dessutom utrustad med en så kallad “liangunga”. Hisingenftws utsända har aldrig tidigare stött på denna lekplatsfeature men intygar att den uppskattades av barnen. Liangungan kan ses i förgrunden på bilden nedan.


Publicerat: 2016-04-05
Taggar: , ,