Därför är Hisings-Backa hetast på bostadsmarknaden

Att bostadspriserna fortsätter att skena iväg är inget nytt under solen. Men att de största prisökningarna inte sker i centrala stan utan strax utanför kanske förvånar något.

Backa är en av de stadsdelar i Göteborg som ökar absolut mest. Enligt Svensk mäklarstatistik har bostadspriserna ökat med 88 PROCENT i Backa de senaste 3 åren. Och bara det senaste året har priserna stigit med 26 procent! 

Och varför just Backa?

öhhh…jo, för att Backa är typ världens bästa stadsdel och att folk börjar fatta exakt hur grymt det är!

Folk som inte är från Hisingen har antagligen bara ett ord i huvudet när det tänker på Backa: Gäng. Och med gäng kommer skottlossning och kriminalitet. Men helt ärligt, vet ni hur länge sedan det var som Backa beskrevs som “oroligt”. Jo, snart 6 år sedan. Visst har det skett isolerade händelser sedan dess – men det har det gjort i Lunden, Majorna, Örgryte också. Nej, Backa håller just nu på att förvandlas till ett nytt Rud/Ekebäck – tro det eller ej.

Och det kommer sig av att stadsdelen till stor del består av villor, småhus och radhus – och såklart hyreslägenheter och bostadsrättsföreningar. Den som tror att Backa är en enda förortsstadsdel i miljonprogramsstil har fel. För de typerna finns faktiskt. Söker man på Backa, eller Hisings-Backa på Flashback så finner man en helt klart sorglig tråd där ett antal felinformerade typer rapar upp lögner och felaktigheter om stadsdelen. Se bara på det här påståendet:

“Backa är arkitekturmässigt den absolut värsta förorten i hela Göteborg. Det är ett så in i helvete tråkigt område att den som byggde det borde ha stryk”

Hur kan någon tänka, eller ens skriva något så snedtänkt? Men, uppenbarligen är bilden av Backa på väg att förändras – om den inte redan har det. Bostadspriserna pekar ju på att folk fattat fördelen med att bo centralt, nära stan, nära natur och kanske med trädgård i villa eller radhus – utan att behöva betala Örgrytepriser.

 

Foto: Nattfodd, cc


Publicerat: 2016-04-21
Taggar: , , ,