GT sätter krigsrubriker om Hisingen – och placerar ön i Stenungsund

Den lokala kvällstidningen GT skrev i går om en tragisk olycka i Biskopsgården. En man i 95-års åldern som färdades i en permobil blev påkörd vid ett övergångsställe och avled senare av sina skador. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik inleddes.

Händelsen är helt klart anmärkningsvärd och sorglig och heller inget ovanligt ämne för en kvällstidning.

Det märkliga är istället att GT illustrerar artikeln genom att skrika ut orden: HISINGEN!!! och vi blir med en gång misstänksamma. Är det så att GT jagar klick genom att lyfta fram Hisingen, och på så vis vill få oss att tänka på alla de gånger som GT skrivit om andra hemska händelser på ön?

Målar vi fan på väggen?

Kanske. Men medge att ni aldrig tidigare sett mer imbecilla kartillustrationer än dessa. Vi tittar alltså på en sverigekarta där det står HISINGEN skrivet över nästan hela Sverige, från Trollhättan till Vimmerby. Den röda fläcken som markerar var på kartan Hisingen ligger är dessutom placerad i höjd med Stenungsund. Läser vi inte texten kan man tro att en bomb slagit ner.

Men det kanske kan vara på andra sätt? Möjligen är det så att:

  • GT:s läsare är så extremt dåliga på geografi att de inte ens skulle hitta till Hisingen om de så stod på Backaplan?
  • GT:s läsare har så extremt dålig syn att de enbart kan läsa texter satta i grad 72?

Vad tror ni?

 

gt2


Publicerat: 2016-04-28