Hisingen förlorar blindtarmen idag

IMG_2796Yes people, det är idag, faktiskt just i denna stund, som Hisingen blir av med sin blindtarm. Vi pratar förstås om den jättelika ljusblå flytdockan som ägs av holländska Damen Shiprepair Götaverken. Den har i många år varit en del av Hisingen, men på sistone har den ju inte fyllt någon som helst funktion förutom möjligen som ett musealt blickfång. En blindtarm helt enkelt, och nu ska den opereras ut. Nu är det tack 0ch hej, och vi tror och hoppas att det kanske kan medföra något gott – för fråga är – vad händer  nu längs denna strandbit av Hisingen? För den som händelsevis vill se den 254 meter långa flytdockan bogseras ut livesänder både SVT och GPTV, men räkna inte med någon direkt dramatik – det lilla vi lyssnade av på GPTV nyss var på gränsen till parodiskt när den manlige reportern försöker fylla ut tiden men observationer som “ja, bogserbåtarna står där…och brummar” och “dockan är bunden till båtarna med…rep..eller det ska jag inte säga för då framstår jag som helt okunnig, ska vi säga vajrar istället”. Roligare är nog snarare att hänga på Eriksberg eller allra bäst Slottsberget för bästa utsikten. Pågår nu alltså!


 

 


Publicerat: 2016-05-06
Taggar: , , , ,