The Sun Days från Hisingen erövrar världen

The Sun Days by Emil AgrellJomenvisst, det är på Hisingen den mest tongivande popmusiken i Göteborg görs dessa soliga dagar. Nu ska vi lära er att säga ett bandnamn som vi tror kommer vara på väääldigt mångas läppar inom en snar framtid. Säg efter oss nu: The. Sun. Days.

Bandet är i 20-årsåldern och är samtliga mer eller mindre från och boende på Hisingen – men hela världen är deras spelplan, och deras indiepop har – utan egentlig marknadsföring – lyckats nå långt bortom Älvsborgsbron.

Bandets största hit Don’t Need To Be Them har i skrivande stund 435.000 streams på Spotify. Hör den och debutalbumet (släpptes 2015 i Sverige/Europa/Japan och 2016 i USA) här: https://open.spotify.com/artist/2WTPlLTserbUv9dG7MrxaF

 Så här skrivs det om Hisingen-bandet i utländsk press:

“One of the best new bands in the world” – Stereogum

“Elsa Holmgrens voice’s clarion reach shreds past tired sitcom tropes and illuminates pleasures untold” – Pitchfork

”Timeless dose of indie-rock, hitting well-worn territory but hitting it really well” – ABC News

Inflytelserika amerikanska radiostationen KEXP utsåg Don’t Need To Be Them till dagens låt häromveckan. 

Trots att The Sun Days bildades så sent som 2013 har de fått sin givna plats på Göteborgs Stadsmuseums utställning “Musiklivet i Göteborg”, där bandet är inkluderade i indiepop-klustret i fint sällskap av band som Bad Cash Quartet och Broder Daniel.

Nu i juli åker The Sun Days på en tvåveckors turné i UK som förband till Basement. Håll utkik efter nästa spelning på hemmaplan säger vi och önskar en god turné i Brexitland så länge.

13567090_10153539875946930_6689975949941263386_n

(Foto: Emil Agrell)


Publicerat: 2016-07-07