Lindholmens Kebab – Mycket mat åt mycket unga män

Yes – här är det bara killar som äter. Eller pojkar. Dom är unga alltså. Gymnasister. Kanske är förklaringen den att klockan är mitt på dagen och det är lunchtid för alla Lindholmens gymnasieskolor. Lindholmens Kebab har ju ett väldigt bra läge vid busshållplatsen, precis inom räckhåll för alla studenter som dagligen glider runt på Science Park-området. Och visst slinker det in en och annan medelålders konsult, men ni kan ge er fanken på att konsulten är en man. Under vårt besök räknar vi till sammanlagt 18 män i lokalen samtidigt. Vi har inget emot män alltså – vi i testpatrullen är också enbart män denna dag. Det är bara en liten spaning vi gör.

Lokalerna är rymliga – lite som bamba. På varje bord står en servetthållare. Plus i kanten för det! Så till maten. Vi beställer en falafelrulle, åh hale bale vilken ståtlig rulle som kommer in. På tallriken ligger två feferonis elegant på svaj. Rikligt med fårost är det i rullen med. Mumma. Den starka såsen är stark. Alltså så stark så att man efter två tredjedelars rulle knappt känner smaken. Bra! Ibland kan nämligen den starka såsen ge ett svagt smakintryck och då känner man sig lite lätt lurad. Men här får vi vad vi tål. Minus ger vi till brödet som är ett klassiskt sladdrigt wrapbröd som efter halva rullen ger upp och tappar all styrsel.

Vi noterar också att kebabtallrikarna som bärs ut till övriga gäster också är dignande med stora högar av kebab ovanpå de välfriterade pommes-fritsen.

Nåväl, vi lämnar Lindholmens Kebab mycket mätta och ganska belåtna. Än så länge klår ingen Alibaba – även om detta falafel-test satt en annan vinnare. Därför ska det bli intressant att nästa gång testa ett nytt hett falafeltips vi fått: Falafel Alsaham på Gustav Dahlénsgatan. Återkommer med recension. Håll till godo!

servetter
Bra med servetter på bordet!
uteservering
Rymlig uteservering i perfekt solläge!

Publicerat: 2016-09-22
Taggar: ,