Jenin Grill knoppar av sig, men ett varningens finger…?

 

Att lämmeltåget gått till Jenin Grill en längre tid är inget nytt sedan några år. Denna sajt har till och med anklagats för att ha medverkat till att populariteten sträckts utanför de tidigt initierade kretsarna, “ni gentrifierar våra favoritet” har det ibland hetat. Well, kära ni, vi har visserligen skrivit om Hossam Aboutakah och hans fantastiska restaurang flera gånger, men att stället lockar folk och att ordet sprider sig – det beror snarare på den fantastiske mannen från Västbanken och hans personal som smeker fram grillat kött, röror och frityrkokad potatis på ett sätt som ingen annan gör i Göteborg.

IMG_3136-1200x600

Nu har det kommit ut att Hossam Aboutakah ämnar öppna en filial, som kan svälja mer än dubblet så mycket folk. De 56 platserna i lokalen man når genom en smärre promenad upp för trappor och korridorer kompletteras med ytterligare 200 i en ny lokal på Gustaf Dahlénsgatan. Lättare att nå med såväl barnvagn som rullstol eftersom vi snackar marknivå här. Hossam Aboutakah utlovar samma meny, där kan vi puritaner och icke förändringsbenägna dra en lättnadens suck, men presenterar ändå en nyhet: det blir tal om buffé på lunchen. Lunchbuffé, sa Bull. Hm.

Detta är inte tid eller plats för att säga så mycker mer om saken, men vi erkänner att ordet inte riktigt smäller högt på redaktionen. Hisingen är enligt obekräftade källor lunchbuffétätast i Europa, och visst, en tur till Global Buffé kan på sitt vis vara en upplevelse…men det känns inte riktigt som ett steg framåt. Snabbare servering av gäster – jo, det kan vara en fördel. Men staplar av grillat kött på plåttråg är kanske inte vad man drömmer om, inte ens på köttets hemmaplan Jenin Grill. Med ett visst nervöst leende avvaktar vi öppnandet och återkommer – vi vill ju inte se Jenin bli ordinärt på något plan.


Publicerat: 2017-02-07