Porto Libre blir Hisingens hetaste nöjesscen

Äntligen blir det fart och fläkt i Frihamnen där du nu kan bada, basta och dricka bärs. Detta tack vare cevichevagnen !Vamos¡ och Lakwizin Kreol. Robert Andersson och Elliot Rath har slagit ihop sina foodtrucks och bildat Hisingens och Göteborgs nya nöjesscen Porto Libre.

Influenser från Karibien och Sydamerika ska få Hisingsbesökarna att dansa och njuta av sommaren.

– Besökarna kommer att få njuta av goda drinkar, öl, musik och mat du normalt inte hittar i Sverige i en ruff miljö alldeles intill vattnet, säger Elliot Rath.

Porto-arna (förlåt…) öppnar den 6 maj med en stor dagsfest. Top Shotta Sound, Amira & Karin, Linton Lundin, och Rudboi Sounds kommer att stå för musiken.

– Vi skapar något som inte finns i Göteborg. Porto Libre blir en fristad och kultur- fusion med smaker och intryck från hela världen. Vi kommer att servera alltifrån currys, ceviches och fina tunes till bubbel och bira, säger Robert Andersson.

PortoLibre

Att ingen kiosk har funnits på platsen tidigare har avsevärt försämrat förutsättningarna för att Frihamnen ska kunna uppnå sin fulla potential. Nu blir det ändring på det. De flitiga ägarna bakom Porto Libre öppnar inte bara ett helt nytt mat- och nöjesområde – utan även en kiosk precis intill badplatsen.

Namnet på kiosken är ännu inte satt. Och eftersom göteborgarna redan har hjälpt till med att döpa två ställen i Frihamnen, Svettekôrka och Pöl Harbour, får de återigen chansen att låta fantasin blomma. Namnförslagen skickas till portolibregbg@gmail.com. Därefter plockas de bästa förslagen ut och en omröstning kommer att hållas.

– Vi vet sedan tidigare att Göteborgarna är oerhört kreativa. Nu hoppas vi att de kan komma med roliga och passande namnförslag, säger Elliot Rath.

Under maj månad kommer Porto Libre hålla öppet på helgerna. Från och med juni är det öppet på måndagar, onsdagar, fredagar och helgerna.

Vi ses i Frihamnen!

PortoLibre_ElliotR


Publicerat: 2017-05-05