Vi älskar nya Bosna – en av Kvilles bästa restauranger

Det bubblar och fräser i alltfler stekjärn och på grillgaller i takt med att nya restauranger poppar upp i Kville, och senaste nytillskottet är ett extra välkommet sådant för oss som förälskat oss i cevapen, forna Jugoslaviens bidrag till den globala gastronomins allra ädlaste snabmatskultur.

Nyligen skrev vi entusiastiskt om Salko och deras utmärkta cevap, men beklagade oss en smula över de begränsade öppettiderna samt att där inte serveras öl. Strunt i det, nu har Hisingen begåvats med Bosna, och här får vi vårt lystmäte på flera områden tillfredsställt, inklusive öl, kvällsöppet och rätt atmosfär!

IMG_2869

IMG_2758

Vi anländer en stekhet sommardag och slår oss ner på det enda lediga bordet på den fullknökade uteserveringen. Enligt trovärdiga vittnesmål är stämningen ”precis som i Bosnien”, ett myller av munter och relativt högljudd konversation, kvinnor som röker slims och män som ciggar i parti och minut, ölen kommer raskt ut och vi begrundar menyn. Här finns förvisso några intressanta grytor och pasta men vi är här för det klassiska juggekäket nummer ett, det ljuvliga bosniska brödet och köttet vi kallar cevap. På menyn finner vi cevapcici för 80 kronor, shish cevapi för 90 och en kombo av de båda för 90. Vi väljer det sistnämnda.

IMG_2616

För detta uppseendeväckande låga pris är det synnerligen prisvärt, det bosniska brödet är köttsaftsaftigt och juicigt precis som vi vill ha det. Shishen är utmärkt, riktigt god, cevapen är bra men inte riktigt så bra som vi hoppats på – det är den sista touchen som inte riktigt är där. Vi får in god ajvar till, men hade gärna också njutit en klick av den klassiska färskosten kajmak till, och löken tycker vi kan skäras med aningen mer kärlek. Men, men, men – detta är små randanmärkningar i den stora helheten – det är galet prisvärt, supergott, otroligt skön atmosfär – helt klart ett av Kvilles bästa ställen, värt minst ett återbesök inom kort!

IMG_2760


Publicerat: 2017-06-02