Ö-festen på Ringön kommer tillbaka

I fjol var de enligt arrangörens uppgift runt 10.000 personer i solen på Järnmalmsgatan och nu laddar den udda hybriden bestående av kulturfolk, reklamfolk och verkstadsgubbar för nästa folkfest. Även i år laddas det upp med sådant som loppis, musik och mat och konst och roliga happenings ihop med företagen på ön.
Mat är ju det som är viktigast i livet, och på det området ser det lovande ut. Jasmine från One Stop Future Shop har precis som förra året samlat ihop ett helt gäng olika kök från hela världen, inklusive Ringön. De blir Pakistanskt, Indiskt, Mexikanskt, Libanesiskt, Ivorianskt, Peruanskt, Chilenskt och Bolivianskt. Och så blir det köttbullar från Saras Husmanskost, kaffe från öns egna rosteri Bergstrands och fisk från Ringöns nya fiskbil Pettersons Fisk & Rökeri.
20953611_402429883488666_7121198950738253411_n
 
I övrigt då? Tja, det blir livemusik, loppisen växer, Vega kör sin sköna ölträdgård vid vattnet, maten kommer från Hisingen och hela världen, Sandra inviger sin vackra trädgård med glass och solrosor, det blir vernissage på två konstutställningar, Källhage Truck visar truckar, Kajodlarna säljer sina grönsaker made in Frihamnen, KP säljer frukt, Smyrna flyttar ut på gatan, Stadsteatern rensar lagret igen, Kokokaka fixar designmarknad, Fringe Festivalen kommer och när mörkret faller blir det utomhusbio. Bland annat. Räcker det eller ska vi våga hoppas på att någon av alla konstnärer styr upp nån bisarr efterfest också? Allt är ju möjligt på Ringön.
För ett mer komplett program och alla hålltider, håll koll på Ö-festens egen FB-sida.
 ringon

Publicerat: 2017-08-23