Duy-Tan på Kvilletorget behåller skärpan!

Vietnamesen Duy-Tan vid Kvilletorget har ni trogna HisingenFTW-fans läst flera gånger om här, och sen vi första gången skrev här om deras härliga Phở-skålar 2013 har det ju runnit en hel del buljong ner för glada lunchgästers strupar, och med tiden kom ju även andra lokala medier att haka på i hyllningskören.

Efter renoveringen är det en smula mer plats i lokalen, vilket inte innebär att det är mindre knôigt här ändå under den traditionella lunchtimmen. När restauranger med ett väl fungerande och framgångsrikt innehåll börjar skruva på det yttre blir åtminstone vi en smula ängsliga, så för att försäkra oss om att de inte tallat på själva guldet – deras Phở (uttals Fö, typ), den vietnamesiska nudelsoppan som är deras klassiska gatumat, har vi nu varit där ett par gånger för säkerhets skull.

Vi kan härmed lugna alla tusentals som ringt och skrivit oroligt till vår redaktion – allt är lugnt, allt är bra! För säkerhets skull har vi testat både Phở med kyckling och Phở med biff – den senare med ytterligare djup i den viktiga smakrika buljongen – det är fortfarande här och ingen annanstans man får den bästa jäkla skålen med denna ljuvliga kombo med buljong och nudlar o gröna saker och chili som får kallas Phở!

Allt serveras med en servicehastighet som man sällan skådar på våra breddgrader enligt mottot “maten ska ut, snabbt, till varje pris” och som är förtroendeingivande för den här sortens inrättning- vet man vad man håller på med behöver man inte konstra till det.

Vi testade även en mongolisk kyckling med hoisonsås och chili och den fann vi också utsökt. Värt att notera på Duy-Tan är också att portionerna är synnerligen väl tilltagna och kostar 85 pix, fortfarande prisvärt, för fyra år sen kostade samma skålar galna 60 kronor. För den vegetariskt lagda och/eller icke grisätande är det kanske inte drömstället, ska sägas.

 

Konklusion: den absolut starkaste lunchvietnamesen och bäst Phở i stan, de har behållit skärpan även om lunchmenyn blivit lite längre och platserna fler. It’s All We Want Phở Christmas!

Det har också sagts på detta forum tidigare, och bör sägas igen: Kville är lätt en av stadens bästa krogområden, det är inget Hisingenchauvinistiskt påstående utan fakta!

(För den som vill botanisera vidare i det vietnamesiska köket rekommenderas för all del – för den som vågar sig över älven till fastlandet – ett besök på ViViêt i Vasastan, så prisvärt och gott att det är svårare att få bord än något annat ställe i staden).

För öppettider med mera kolla in här.


Publicerat: 2017-12-04