Rollin´Bistros på Lindholmen tar gatumat på allvar

Den som kliver in här och inte omedelbart greppar att gänget bakom Rollin´ Bistros är skolade i en modern streetfood/foodtruck-tradition har troligen suttit och gömt sig nere i nån källarlokalinrymd thaibuffé-kantin* de senaste fem åren – vilket är helt okej, vi har respekt för en viss konservativ dammighet när det handlar om restaurangvärlden.

Respekt har vi dock även för Rollin´ Bistro som ligger på en kullerbyttas avstånd från Lindholmspirens hållplats för Älvsnabbarna i den enda stadsdelen i Göteborg som har ögonen på sig från såväl Stockholm och Beijing: Lindholmen.

Vi har en viss förkärlek till ställen som jobbar med separerat betalning och matuthämtning helt enkelt för att vi har lite svårt för alltför såsig service o här går det ju undan, det sätter vi också upp på pluskontot inte minst eftersom stället verkar omåttligt populärt vid lunchtid.

Rollin´ Bistros-gänget har också mycket riktigt food trucks och pysslar med avancerad catering, och maten är följaktligen helt i enlighet med gängse food trucks-upplägg: bowls med exempelvis asiatisk eller västindisk surf-inspiration alternativt burgare av antingen vegetariskt karaktär eller mer köttigt som exempelvis en black garlic ´n´truffles burgare som verkar väldigt lockande (gjord på nymalen svensk nötfärs, bacon, fransk smält brie, picklad rödlök samt med aioli på svart vitlök & tryffel….). Tryffelburgaren måste vara gatumatteaterns mest anlitade aktör, men det e helt i sin ordning så länge de som tillagar maten gör det med känsla och på allvar, och det är ju precis vad som sker här.

Vid vårt besök väljer vi en Poké Bowl, som beskrivs som “Hawaiian Surfer Food”  och visar sig vara en delikat och hyfsat nyttig historia med marinerad färsk sashimi lax, svart ekoris, picklade grönsaker, koriander, ingefära, soyabönor och vid sidan av  en chipotle ancho mayo.

Det är gott, det är någorlunda prisvärt om än lite Lindholmenpriserat (95 pix) men den kvardröjande känslan är god.

 

Efter vi lämnat stället dröjer det knappt en timme så har två personer oberoende av varandra förklarat att deras Spicy Shrimp Burger är grejen (med franskt briochebröd, krämig kimchiröra med handskalade Msc-märkta räkor, avokado, gurksallad & färsk koriander) – okej, vi får helt enkelt återkomma för räkorna!

Fotnot: All eventuell association med thaihaket Sukothai och dess oerhört klaustrofobiska lokaler på Drottninggatan i Göteborg är helt oavsiktlig!

 


Publicerat: 2018-02-01