Nya gatunamn på Hisingen – en salig blandning

Nya gatunamn spikade i Karlastaden-området där bland annat skyskrapan Karlatornet ska stå. I framtiden kan man strosa runt på Lodjursstråket, bo på Kuskens gata och shoppa på Callistorget.

Bara detta att det götebossa favorituttrycket “stråk” nu etableras officiellt är ju lite speciellt…vi får ju själva kraftiga rysningar av t ex begreppet “Evenemangsstråket” – ett trött namn på en havererat koncept. Kuskens gata låter ju fint. Callis vette hondan – brukar man inte kalla Kallbadhus för Kallis, ja åtminstone vet vi att man gör det i Helsingborg.

Hur som helst är det Kulturnämnden i Göteborgs stad som efter förslag från Namnberedningen, fastslagit gatunamnen i och runtomkring Karlastaden.

Beredningen har utgått från “god ortnamnssed” samt de befintliga namnen i området och därför döpt gatorna efter stjärnbilder. Lodjursstjärnan? Vi får uppenbarligen läsa på här! Kusken kan vi däremot lättare koppla till Karlavagnen, där är vi med så att säga. Liberagatan? Låter som det är sponsrat av nåt företag som producerar hygien/intimprodukter.

Vad säger ni – bu eller bä? Hade man kunnat komma upp med roligare namn och i såfall vad?


Publicerat: 2018-04-09