Cykellounge i HSB:s nybygge i Lindholmshamnen

Vi på Hisingenftw har alltid varit varma anhängare av att man bygger stad – dvs vägar och hus – som även tar hänsyn till cyklism. Därav vår stora glädje när vi fick höra att ett pågående HSB-bygge som bland annat ger cykeln extra stor plats. Det handlar om Lindholmshamnen, som ju ingen på rätt sida av älven kan ha missat håller på att byggas i detta nu. Blir garanterat ett av Hisingens hetaste spots när det hela klart, lite på den saken.

Det handlar om Brf Blanka, vars namn anknyter till områdets historia där drottning Blanka fick Lindholmensslott i morgongåva när hon 1335 gifte sig med kung Magnus Eriksson.

HSB har i alla tider värnat och lyft fram gemensamma mötesytor och i föreningen Blanka i Lindholmshamnen görs inget undantag. I brf Blanka kan man tillsammans med sina grannar använda en cykellounge. Lokalen kallas lounge är för att den är så mycket mer än cykelförvaringsrum och verkstad.

Här kommer man att fixa med och parkera sin cykel, och – lyssna noga nu – utrymmet görs extra trivsamt med en soffgrupp, mysig inredning, ett litet kök och wc. Cykelloungen blir alltså ett extra vardagsrum där man kan hänga med vänner och grannar. Bra grej ju!

 

I det nya området Lindholmshamnen planeras totalt cirka 700 nya bostäder, av dessa kommer HSB bygger 114 bostadsrätter. Brf Blanka får ett grymt läge precis vid vattnet och närhet till grönska plus bra kommunikationer. Kolla in Blanka mer här om du är nyfiken.

 


Publicerat: 2018-08-24