Första bostäderna i Frihamnen snart på plats!

Nu händer det, och det händer snabbt! Äntligen blir det liv i det fantastiska, jättelika Frihamnenområdet, som vi så många gånger skrivit om här förut. Faktum är att detta blir första gången som människor kan bo i Frihamnen – och nedräkningen har börjat, de första kan snart flytta in!

800 temporära bostäder växer alltså nu i rask takt fram på Kvillepiren i Frihamnen i Göteborg. Svenska Hem har skapat det innovativa boendet Waterfront Cabins. Vad är det då undrar ni?

Jo, inte mindre än 800 all inclusive -studios i Frihamnen, alltså enrummare med rymliga loft, fullt möblerade med alla bekvämligheter inklusive bestick och porslin – ett flexibelt boende för exempelvis studenter, företag och allmänhet, som kallas Waterfront Cabins.

Bostäderna skapar mysiga bostadskvarter med två- eller trevåningshus, små gårdar och trevliga parknatur i anslutning – samt stråk med majestätisk utsikt över Göteborgs fastland.

Suveränt läge – bara några minuter med buss in till Brunnsparken, promenadavstånd till gamla Kvillestaden och Hjalmar Brantingsplatsen och Lindholmen. Och ej att förglömma – närmaste granne blir ju Jubileumsparken som ytterligare kommer att göra området till Göteborgs nästa hetaste plats. Första inflyttningen sker redan i februari. Flera bostäder är redan uthyrda, men intresseanmälan kan göras här på sajten för Waterfront Cabins.

Hisingenftw bjuder idag på lite exklusiva rykande färska bilder från det framväxande bygget – samt några interiörbilder från två av de studios som byggs.


Publicerat: 2019-11-22