Det dröjde tio år – nu får Hisingen lånecyklar

Minnesgoda läsare vet att Hisingenftw.se tidigt tog kampen för att lånecykelsystemet Styr & Ställ skulle etableras även på Hisingen och vi skrev här om det redan 2014 och här om igen då vi ställde politikerna mot väggen, men gosse vad det var segt. Systemet etablerades faktiskt redan 2010 – jo minsann det är tio år sen…

Tills nu då – staden har upphandlat en helt ny leverantör som börjar leverera cyklar från årsskiftet då det gamla systemet stänger ned för gott (inte direkt saknade, lite väl många cyklar som mådde skräp för att man skulle vara på riktigt gott humör).

Tretton (13) stationer blir det till att börja med på Hisingen – en bra ökning från 0 i alla fall. Men i takt med att Hisingen växer lär fler behövas. En mycket intressant placering är den i Frihamnen, här händer det ju bekant mycket just nu med inflyttning av 800 bostäder inom kort som vi skrev om här nyligen.

Vi gissar att Göteborgs stad varit lyhörda för Hisingenftw:s pådrivande kraft, för som ansvarig projektledare på TrafikkontoretSara Boije af Gennäs säger:

– Vi har valt ut områden som har störst behov av lånecyklar baserat på befolkningsunderlag och verksamheter. Till exempel pågår många stora stadsutvecklingsprojekt på Hisingen, där Lundby är en av de stadsdelar som växer mest i hela Göteborg.


Publicerat: 2019-12-01